Dagen zonder vlees

10/02

Vanaf 10 februari tot en met 26 maart loopt het burgerinitiatief Dagen Zonder Vlees.  Dagen Zonder vlees is een frisse bewustwordingscampagne over de impact van onze voedingsgewoontes op het milieu. Het opzet is simpel:

  • 40 dagen minder vlees en vis eten.
  • En dat met zo veel mogelijk mensen.
  • Samen besparen we zo veel mogelijk  op onze ecologische voetafdruk en verleggen we onze culinaire horizonten.  

Tijdens deze actie zullen we 1x per week een vegetarisch alternatief serveren aan onze zorggebruikers. Zo dragen we allemaal ons steentje bij aan een duurzame wereld en een kleine ecologische voetafdruk.

Dagen Zonder Vlees is geen pleidooi voor het volledige vegetarisme, maar een gezamenlijke uitdaging voor duurzamere voedingsgewoontes.

Vleesconsumptie is een van de hoofdoorzaken van de klimaatverandering. De veeteelt stoot namelijk meer broeikasgassen uit dan de hele transportsector. Bovendien is het een erg inefficiënte manier van voeding. Nu België in de top 5 staat van landen met de grootste ecologische voetafdruk ter wereld, is deze actie een krachtig signaal dat wij burgers alvast onze verantwoordelijkheid willen nemen.

Er is aangetoond dat Dagen Zonder Vlees zowel bewustwording als gedragsverandering teweegbrengt. En dat is waar het om draait.

Meer info vind je op www.dagenzondervlees.be

Onze nieuwsbrief