Ronde tafel Neerpelt bezoekt zorgboerderij

Ronde Tafel 71 Neerpelt engageerden zich 4 jaar geleden er toe om de financiering van het project 'Zorgboerderij en beweegtuin' op zich te nemen. Op 16 oktober mochten we hen verwelkomen om het resultaat te komen bezichtigen.

De toenmalige boerderij zou stapsgewijs, over een periode van 4 jaren, omgebouwd worden naar een zorgboerderij met beweegtuin. Het doel de boerderij ombouwen tot een algemene ontmoetingsplaats voor minderjarige en meerderjarige zorggebruikers is ruimschoots bereikt. Eveneens het doel om van de boerderij een werkplek te maken voor ons zorggebruikers vanuit de dagondersteuning is een groot succes geworden. Volwassen zorggebruikers vinden er een ideale werkplek om in alle rust tussen planten en dieren te werken.

De beweegtuin nodigt zorggebruikers, groot en klein, uit om in de buitenlucht plezier te hebben in bewegen.

Dit alles konden we niet realiseren zonder de steun van serviceclub Ronde Tafel 71 Neerpelt. Trots ontvingen we hen voor een rondgang op de boerderij. Mike, zorggebruiker van de dagondersteuning en werkzaam op de boerderij, legde de leden vol enthousisasme de werking van de boerderij uit. Als alegmeen besluit werd gesteld: 'de metamorfose van de boerderij is enorm, de resultaten zijn uniek'.

Dank aan  serviceclub Ronde Tafel 71 dat zij dit mogelijk hebben gemaakt!