Special Olympics 2017

Van  24 tot en met 27 mei  vormde  de stad Lommel het toneel van de Special Olympics 2017. Met een delegatie bestaande uit 21 atleten en de daarbij behorende coaches, begeleiders en vrijwilligers  was ons Begeleidingscentrum Sint-Elisabeth  ook aanwezig.

Samen met 3400 andere atleten en hun coaches hadden zij een jaar lang getraind en uitgekeken  om tegen mekaar maar vooral om met mekaar te sporten.

De organisatie van Special Olympics  maakt het mogelijk dat personen met een mentale handicap kunnen sporten in 19 verschillende disciplines en dat elk volgens hun eigen capaciteiten.

De atleten van het Begeleidingscentrum namen deel  aan 6 disciplines: atletiek, badminton, triatlon, tennis, floorbal en floorbal-skills.

Met 8 gouden, 6 zilveren ,14 bronzen medailles en heel wat ereplaatsen waren de resultaten indrukwekkend! Een welgemeende proficiat aan de atleten en hun begeleiders!

Eveneens is een welgemeend woordje van dank op zijn plaats aan alle begeleiders en vrijwilligers die er voor zorgden dat alles in goede banen werd geleid.

Bekijk hier meer sfeerfoto's