Warme en succesvolle Special Olympics

15/05

Van 9 tot 12 mei kon je de atleten van het Begeleidingscentrum Sint-Elisabeth weer bewonderen tijdens de Special Olympics.

De Special Olympics, die dit jaar doorgingen in Doornik en Moeskroen, waren weer zeer succesvolle spelen. Maar net zo belangrijk: de dagen werden gevuld met warme en deugddoende ontmoetingen.

De openingsceremonie van de Nationale Spelen zorgde voor een eerste kippenvelmoment. Zorggebruiker van de dagopvang minderjarigenwerking en tevens getalenteerd judoka, Mathias Geelen, mocht de olympische spelen openen door de vlam te ontsteken voor het aanwezige publiek.

De daarop volgende dagen streden meer dan 3400 atleten in 19 verschillende sporten in een sfeer van sportiviteit, vriendschap en blijheid. Meer dan 20 atleten van het Begeleidingscentrum kwamen uit in disciplines als floorball, atletiek, triathlon, judo, badminton en tennis. Onze atleten leverden pracht prestaties af: er werden maar liefst 9 bronzen, 6 zilveren en 6 gouden medailles behaald!

Moe en voldaan wordt er uitgekeken naar Special Olympics 2019 waar we graag iedereen terug ontmoeten in Sint-Niklaas. De stad die in 2019 het decor zal vormen voor dit sportevenement.

Een speciaal woordje van dank voor alle begeleiders en vrijwilligers die het voor onze zorggebruikers  mogelijk maakten om te kunnen deelnemen aan dit prachtig evenement. Van harte bedankt!

Bekijk hier meer sfeerfoto's.

 

Onze nieuwsbrief