WOONVORM HAAGDOORNSTRAAT OFFICIEEL GEOPEND

Woensdagavond, 25 januari 2017, vond de officiële opening  plaats van de nieuwste woonvorm van vzw Begeleidingscentrum Sint-Elisabeth. Onder de genodigden onder meer  Minister Jo Vandeurzen, Burgemeester van Neerpelt Raf Drieskens, maar ook zorggebruikers en hun ouders, personeelsleden en buurtbewoners.

De woonvorm werd reeds in gebruik genomen op 1 september 2016, goed twee jaar na de eerste steenlegging.

Met dit kleinschalig woonproject speelt het Begeleidingscentrum in op de huidige opvangnoden en de zorg op maat-gedachte. Het Begeleidingscentrum wil een zo breed mogelijk scala aan opvang- en begeleidingsvormen  voor personen met een handicap aanbieden in Noord-Limburg. Er wordt geprobeerd om de vestigingen zo goed mogelijk te spreiden over de regio.

De bouw biedt opvang aan 18 jongeren met een beperking, zij wonen er samen in kleine leefgroepen of op studio.

Doordat het woonproject zich in een rustige woonkern  bevindt, maakt dat de integratiemogelijkheden en de voordelen voor de zorggebruikers zeer ruim zijn. Zij ervaren dat ze korter bij school wonen, ze kunnen gebruik maken van betere busverbindingen en de stap naar het lokale verenigingsleven is klein.

Het woonproject  is het resultaat van een unieke samenwerking met gemeente Neerpelt en vzw Robbedoes. Vzw Robbedoes heeft in de bouw  eveneens een huisvesting gevonden voor hun voor- en naschoolse opvang. Doordat  bij het realiseren van de bouw rekening werd gehouden met de wensen van de twee voorzieningen, mag het resultaat gezien worden. De bouw is een sterk staaltje van efficiënt ruimtegebruik geworden.

Bekijk hier alle foto's